Hawaii

Sista stoppet på resan (i alla fall för min del) blev Hawaii, inte fy skam det. Vi hyrde ett litet hus i Waikiki som vi bodde i och trängdes sex personer i 2 sängar. Vi hade nära till stranden och allt var kanon.
 
Hawaii behöver väl ingen närmre förklaring - sol, bad, snorkling, surfing, god mat och dryck. Vi njöt för fulla muggar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solnedgång at Waikiki beach
 
 
 
 
 
Jag och Josefin testade på att surfa, något jag drömt om att få göra väldigt länge, och det var sååå kul (att vår surflärare var galet snygg gjorde ju inte direkt saken sämre heller)

San Francisco says Hello

Fjärde stoppet på resan blev San Francisco. På flygplatsen möttes vi upp av Helenas släkting, han hade goodie-bags till oss alla. Efter en tågresa, släpande av väskor och en Josefin som gjorde storartad entre på Hostlet genom att trilla ner för trappan med den stora väskan, checkade vi in på vårt rum och var sedan redo att utforska staden
 
San Francisco bjöd på härligt väder med 20 plusgrader och sol. Vi besökte Fisherman's Wharf, Pier 39 där en drös med sjölejon låg och göttade sig i solen. Vi hann även med Alcatraz, Lombard Street (världens krokigaste väg), cykla till Golden Gate Bridge, sett Fullt Hus-husen. Dagarna i San Francisco kändes lite som ett enda långt träningspass, speciellt när jag och Josefin hyrde cyklar, då staden som bekant har väldigt mycket backar. Det är inte de små backarna vi pratar om, efter en backe var jag typ helt slut (säger väl lite om hur otränad jag är).
 
En av kvällarna åkte jag och Josefin till Twin Peaks, gick upp på kullarna och i ena änden såg vi en otroligt vacker solnedgång. En stund senare såg vi en fullmåne resa sig andra änden, så galet vackert och vi bara njöt av den vackra utsikten över San Francisco.
 
SF var min favoritstad av de vi bestökte, lagom stor med hög mysighetsfaktor, fina hus. Här finns både sevärdheter, shopping och parker att sitta och ta det lugnt i. Hit vill jag jättegärna åka tillbaka.
 
 
I de flesta backarna fanns det en skylt om att man ska vinkla hjulen på bilarna 45 grader, annars får man böter.
 
Resekamrater
 
Cable Car
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så himla vacker solnedgång
 
 
Ser ni månen? Sjukt coolt att se den stiga på himlavalvet
 
Alcatraz
 
 
Några lyckades rymma och än idag har man inte hittat dem
 
 
 
 
 
Golden Gate Bridge
 
Fullt Hus-husen (ni vet serien där systrarna Olsen började sin karriär)
 
 
Ja där har ni bilder så det räcker och blir över.
 

Las Vegas och Grand Canyon

Nästa stopp, efter LA, blev Las Vegas. Jag och Josefin tog en Grey Hound-buss tidigt på morgonen och släpade tappert all vår packning till vårt hostel. Efter att vi checkat in och fräschat till oss så tog vi oss ut på stan. Las Vegas by night är verkligen coolt. Du har Paris, New York, London osv samlat på ett och samma ställe. Vi åt god mat, drack gott och Josefin lyckades övertala mig att hoppa upp på en sån där mekanisk tjur. Haha något som bara händer i Vegas! Såklart testade vi även att gambla lite, men det gick inget vidare. 
 
Tidigt dagen efter sprang vi, ja sprang, till bussen som skulle ta oss till Grand Canyon. Det var en lång bussresa med en busschaufför som glatt pratade på, men man hörde knappt vad han sa. Efter matpaus och fler timmar i bussen var vi äntligen framme och jäklar vad häftigt. Utsikten var något utav det häftigaste jag sett! Tänk att naturen, helt själv har kunnat skapa något sådant vackert.
 
Bildregn på det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grand Canyon
 
 
Det obligatoriska au pair-hoppet
 
 
Bilderna gör inte utsikten rättvisa
 
Så jävla nervös när jag klättrade ut och in på den där lilla klippan. Men vad gör man inte för att få snygga bilder till bloggen?!