Jul i USA

Så, nu har jag äntligen lite tid över att uppdatera er om hur min jul här i USA var. 
 
Den 23 December på kvällen började vi bilandet ner mot USA. Vi körde i ca 4 timmar innan vi mellanlandade i Baltimore och sov på hotell där en natt. Jag fick ett eget rum vilket jag kände mig väldigt tacksam för. Sedan fortsatte vi vårt bilande och två och en halv timme senare var vi framme hos min värdmammas syster och hennes familj i Virginia. Jag blev presenterad för familjen och slog mig ner i soffan för att landa. På eftermiddagen följde jag med till kyrkan, inte lika mysig kyrka som hemma men jag gillar stämningen.
 
På kvällen kom det över en hel hög med människor, några fler släktingar men mest grannar och vänner till familjen. Det bjöd på snacks och julmiddagen bestod av lasagne. Kan även tänkas att det slank ner något glas vin. Jag hade tidigare känt att det inte skulle bli jul i år och det kändes på något sätt lättare att tänka så, men det var jobbigare än jag trodde under julafton. Jobbigt att va med en familj som inte är min familj, jobbigt att inte fira jul med mina nära och kära. Jag har under det här året verkligen insett hur mycket familj, vänner och traditioner betyder för mig.
 
Den 25 December blev jag väckt av barnen på morgonen för att alla var tvugna att vara vakna och med innan klapparna kunde börja öppnas. Barnen fick leksaker och jag hade köpt kläder till dem (min värddotter blev överlyckig för sin One Direction-pyjamas, typ årets bästa present). Jag fick pengar från mina värdföräldrar, kan ju alltid behövas. Sedan kom den stora överraskningen, mina värdbarn fick "pussel" de skulle pussla ihop. På det stod det att dem skulle åka till Disney World, alltså ni skulle se deras reaktion....var typ ingen reaktion alls. Haha vi som trodde de skulle studsa och jubla utav glädje, men nja. Fast de blev ju glada såklart.
 
 
 
 
 
Så började bilandet igen. 12 timmar mot Florida. Väl framme checkade vi in på hotellet och hoppade i säng direkt. Torsdagen var fint väder och jag låg vid poolen hela dagen, det var väldigt skönt och jag fick en härlig röd färg. Fredagen åkte vi till Disney World och vi tog oss an Magic Kingdom Park. Jag vet inte om det var hela situationen, om det var stället i sig eller min inställning men blev lite besviken. Påminde om Liseberg typ och jag trodde det skulle vara roligare (tror de andra parkerna är roligare). Så där var vi hela dagen, stod i långa köer till åkattraktioner och åt hotdogs till lunch och middag.
 
Uttråkade i bilen
 
 
 
 
God fruktsallad
 
Kändes ganska lyxigt att kunna ligga och sola och bada i December
 
DISNEY!
 
 
Cinderella's Castle
 
 
 
 
Piff och Puff
 
 
 
 
By night
 
 
 
Lördag gjorde jag inte så mycket, var halvdåligt väder. Så fokuserade på att packa ihop mig, sedan fick jag skjuts till flygplatsen. Mitt flyg var en och en halv timme försenat, men jag kom hem hel och ren utan problem.
 
 
Hoppas alla ni där hemma har haft en mysig jul!

Happy Holidays

Helgen som gått har bestått av att handla julklappar, Christmas Party och sist men inte minst: ett litet svenskt julbord. Igår träffades nämligen jag och några andra svenska tjejer hemma hos Elin där vi ordnade god mat och dryck. Vi försökte göra det så likt ett svenskt julbord som möjligt och det var riktigt gott. Senare spelade vi julklappsspelet och fikade på pepparkakor, lussebullar, knäck och glögg.
 
Idag har jag packat och förberett för vår lilla minisemester. Ska som sagt följa med min värdfamilj till Virginia och sedan Disney World (är lite nervös, men hoppas det går bra). Jag tar inte datorn med mig, så ni får uppdatering om det hela när jag är tillbaka i NY.
 
Så nu vill jag passa på att önska er alla en riktigt, riktigt God Jul! Tänker på er ♥
 
"Prinskorvar"
 
Ägg
 
 
Sara hade gjort goda köttbullar med lite olika smaker
 
Julmust från IKEA, så himla gott!!
 
 
Lina, Elin och Frida
 
 
En fulbild
 
och en normal
 
 
 
Gottebordet
 
 
 

You can't go to bed without a cup of tea

 
Nu är alla boenden till vår resmånad bokade! Det som är kvar nu är transport till/från flygplats och hotell på några ställen och några sevärdheter, sen är vi redo att åka. Jag kan inte bestämma mig för om jag längtar eller inte, är blandade känslor inför allting just nu. Men en sak vet jag säkert; det ska bli skönt att komma hem till mamma och pappa, få maten serverad och ligga i soffan och dricka en kopp med gott lösviktsté. 2 Februari, 2 februari.
 
p.s. Jag skickade en hög med julkort för ca en veckan sedan, ni kan väl hojta till om de kommit fram. Så jag vet